Bra att veta

Anmälan och betalning

Anmälningsavgiften på de flesta av våra flygresor är 20% av resans pris. Anmälningsavgiften ska betalas senast en vecka efter anmälan. På våra bussresor är anmälningsavgiften 500:- per person. På vissa flygresor kan anmälningsavgiften vara högre.

Avbeställningsskydd

För att gardera sig mot dyra avbokningskostnader vid sjukdom kan man teckna avbeställningsskydd. Avbeställningsskydd ska alltid betalas i samband med anmälningsavgiften. På flygresor säljer vi ERV:s avbeställningsförsäkring. Kontakta oss för exakt prisuppgift. På våra bussresor säljer vi vårt eget avbeställningsskydd. Det kostar 160:-/person. För 3-dagarsresor kostar avbeställningsskyddet 80:-/person.

Resebevis - bekräftelse

Några dagar efter det att du beställt resan får du en bekräftelse hem i brevlådan. Kontrollera noga att allt stämmer med den bokning du gjort. Bekräftelsen gäller som resebevis efter fullgjord slutbetalning och skall vid anmodan kunna visas upp för reseledaren.

Reseförsäkring

Kontrollera att din hemförsäkring har ett fullgott reseskydd innan du reser. Saknar du tillräckligt skydd kan du teckna ERV:s reseförsäkringar via oss. Kontakta oss för exakt prisuppgift. Glöm inte att ta kontakt med försäkringskassan för att få försäkringskortet som visar att du är sjukförsäkrad i Sverige.

Barnrabatter

För våra bussresor gäller följande:
Barn under 15 år får 40 % rabatt om barnet sover i extrasäng i samma rum som två fullt betalande vuxna. Om endast en vuxen åker med blir rabatten 15 % för första barnet och 40 % för det andra. Rabatterna gäller för våra flerdagarsresor.
På våra flygresor ges mellan 5 och 15% barnrabatt. Kontakta oss för exakt uppgift om barnrabatt på den resa du är intresserad av.

Inkvartering

Våra hotell är noga utvalda för att du skall få bästa möjliga standard till bästa möjliga pris. I resans pris ingår inkvartering i dubbelrum med bad/dusch och wc, vilket är grundstandard på våra resor. Enkelrum kan i begränsad omfattning erhållas mot tillägg.

Våra bussar

Alla långfärdsbussar vi nyttjar på våra bussresor är utrustade med bl.a. toalett, fällbara säten, läslampor och video. Kaffekokare finns givetvis ombord samt kylskåp med kalla drycker. Alla bussar är dessutom utrustade med aircondition. På våra flygresor med inhyrd buss på plats håller bussarna det landets standard och toalett ombord kan ej alltid garanteras.

Våra reseledare

På alla våra resor medföljer reseledare, som gör allt för att alla skall trivas. Förutom att de har goda kunskaper är de kända för sitt trevliga och hjälpsamma sätt.

Valuta

Med resebeviset får du information om vilka valutor du behöver ta med dig på resan. Tänk på att det endast är rekommendationer och att betal- och kreditkort fun­gerar på de flesta av våra resmål.

Gäster med speciella behov

Önskemål om vegetarisk kost eller glutenfri mat skall meddelas vid bokningen. Medtag internationell sjukdoms-/allergibeskrivning då vissa av våra svenska allergier och sjukdomar är okända i utlandet. Även eventuellt handikapp skall meddelas, så att vi kan hjälpa till vid val av resa, avråda från olämpliga resmål etc. Meddela alltid medtagande av eventuella hjälpmedel såsom rullator, rullstol, barnvagn eller liknande. På bekräftelsen framförda önskemål kan i vissa fall ej garanteras. Glutenintoleranta rekommenderas att ta med glutenfritt bröd under resan.

Pass/visum

Glöm ej giltigt pass på utomnordiska resor. Ha passet tillgängligt i handbagaget eller bär det på dig. Icke svenska medborgare tar själva ansvar för eventuella visum som krävs för olika länder. Hör med det berörda landets konsulat eller ambassad.

Minimiantal

På våra bussresor reserverar vi oss för inställd resa vid färre än 20 bokade resenärer. På våra flygresor reserverar vi oss för inställd resa vid färre än 15 bokade personer. Meddelande om resans inställelse lämnas senast 21 dagar före avresa.

Resegaranti

Vi har hos Kammarkollegiet ställt den garanti reselagen fastställt. Det innebär att våra resenärer har det skydd och de rättigheter bestämmelserna kräver.